| | | | |

Adidas. Brandul performantei.

ADIDAS.

Brandul performantei.

Uneori, când ne uităm la corporații uriașe, cu succes la nivel global, este greu să ne imaginăm cum au ajuns acolo unde sunt astăzi. Majoritatea au început ca întreprinderi mici care păreau să aibă acea „atingere magică”.

Dar care este exact rețeta secretă din spatele succesului acestor companii globale de top, ale căror nume sunt atât de familiare încât le vedem în fiecare zi?

Oricât am dori să credem că realizarea unui brand este ușoară, că alegerea unei nișe, unui serviciu sau a unui produs de vânzare, un nume de companie, un logo, cărți de vizită și un website te fac pregătit de afaceri, adevărul este altul.

 E adevărat că poți fi „în afaceri” cu puțin efort. Cu toate acestea, nivelul de succes pe care îl experimentați va depinde dacă știți – și utilizați – „secrete” fundamentale, dar puțin cunoscute, ca cele ale marilor branduri.

Brandurile sunt cu adevărat inovatoare și Adidas nu face excepție în acest sens. Adolph „ Adi” Dassler, persoana din spatele brandului, este adesea considerat fondatorul industriei sportive moderne.

Crescând într-o Germanie devastata economic, după Primul Război Mondial, și-a ajutat familia să confecționeze papuci de casă din tolbele militare abandonate. Însă marea iubire a lui Dassler era fotbalul așa că în 1920 a început să confecționeze pantofi pentru sport.

De la bun început, Adolph a pus accentul pe performanța fiecărui produs în funcție de sportul căruia se adresa. Acest mod de abordare a dus rapid la câștigarea reputației internaționale.

Dassler a menținut Adidas în frunte prin inovații constante și prin hotărârea lui de a proiecta produse corespunzătoare cerințelor fiecărui sport. De asemenea, s-a asigurat că adidași lui erau confecționați din cele mai bune materiale.  A făcut teste pe orice materiale iar cel mai de succes experiment al său s-a finalizat cu crearea adidașilor din nylon.

CARE SUNT SECRETELE DE SUCCES ALE BRANDULUI ADIDAS?

  • Inovația. Crampoanele adidașilor folosiți de fotbaliști, cuiele pentru încălțămintea atletiilor, talpa de nylon. Acestea sunt doar trei dintre inovațiile care au ridicat brandul Adidas.
  • Performanța. Au căutat intodeauna modalități de îmbunătățire a standardelor atletice prin intermediu folosirii echipamentelor Adidas.
  • Competiția. Domeniul articolelor sportive este unul la fel de tribal că sportul în sine. Nu vă fi deci niciodată piață unui sigur brand. Și-a urmat planul original și a evoluat în comparație cu alte branduri.
  • Reprezentanții. Staruri sportive că David Beckam sau muzicieni au susținut creșterea credibilității brandului, atât pe strada cât și în sport.

În concluzie, brandul Adidas este unul preocupat  atât de viitor cât și de trecut.

Indiferent de domeniu, aceste secrete și tehnici le poti aplica și tu. 

Sursa foto: @LauraChouette unsplash.com

Arunca o privire la

BRANDING · SOCIAL MEDIA

Servicii

ultimele articole pe

Blog

lucrări recente

Proiecte

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *