| | | | |

Empatia în Branding: Crearea unei Legături Profunde între Branduri și Consumatori

Empatia este acea punte minunată care leagă relațiile. Înseamnă că îl înțelegi pe celălalt. “Știi de unde vin” sau “înțeleg ce vrei să spui”. Asta este tot ce vrem să auzim. Mesaj transmis – și mesaj recepționat, cu grijă și asigurare că acesta e focusul nostru principal.

Empatia este extrem de importantă și în branding. Brandurile există în acea forță mistică și magnetică dintre consumator și brand. Această legătură poate fi stabilită și menținută doar prin înțelegerea dorințelor și nevoilor consumatorului. În acest fel, brandurile empatizează cu consumatorul lor și caută să valideze acele sentimente prin transmiterea brandului în mesaje, marketing, co-branding, oferte speciale, extensii de brand și așa mai departe.

Cu cât există mai multă empatie, cu atât mai multă validare. Cu cât există mai multă validare, cu atât relația devine mai profundă. Cu cât relația este mai profundă, cu atât brandul are mai mult succes comercial prin repetarea achizițiilor, loialitate, promovare și în cele din urmă, statut de cult.

Brandurile adesea nu reușesc să stabilească această reacție în lanț, deoarece, din start, brandurile nu reușesc să facă una dintre următoarele lucruri:

  • Nu înțeleg cine este clientul și care sunt nevoile acestuia, dincolo de date demografice sau anecdote superficiale.
  • Nu ascultă și nu răspund în mod semnificativ feedback-ului primit de la clienți.
  • Nu comunică într-un mod deschis și în locurile în care clienții înțeleg și sunt dispuși să primească acele mesaje.
  • Nu stabilesc așteptări realiste și promit prea mult, ceea ce duce în cele din urmă la dezamăgire și nemulțumire față de brand.

Cu toate acestea, brandurile care fac opusul cultivă o loialitate enormă și chiar admirație din partea consumatorilor lor. Brandurile din industria farmaceutică fac un lucru excelent în ceea ce privește empatia cu clienții lor prin validarea îndoielilor, preocupărilor, anxietăților și a altor astfel de sentimente, generate de problema pe care brandul lor este conceput.

Acum suntem capabili să definim empatia prin 4 piloni.

Brandurile trebuie să demonstreze că-și respectă promisiunile (fundamentul empatiei), să înțeleagă nevoile consumatorilor (partea cognitivă a empatiei), să simtă și să exprime emoții (elementul emoțional al empatiei) și să acționeze în consecință (empatia în acțiune) dacă doresc să dezvolte un tip de conexiune care să construiască o relație autentică și durabilă cu clienții lor.

Cele 4 piloni ai empatiei de brand

Ține-ți promisiunea!

Oamenii se așteaptă ca brandurile să fie oneste atât în comunicare cât și în business. Asta înseamnă că împărtășesc povești reale în care se pot regăsi. Făcând asta brandurile arată că au valori și nu le este frică să și le susțină. Un brand nu ar trebui să promita mai mult decât poate livra dacă își dorește să cultive o relație onestă și de durată cu consumatorii.

Înțelege!

Consumatorii își doresc ca brandurile pe care le iubesc să fie capabile să privească lucrurile în perspectivă. Să își ia timpul necesar pentru a-și asculta clienții și să înțeleagă care sunt nevoile lor, ce caută defapt la un brand. Înțelegerea clientului constitue cea mai mare valoare.

Simte!

Brandurile care știu să se conecteze emoțional cu oamenii sunt percepute ca fiind autentice. Ele au ca prioritate interesul și bunăstarea clienților și înțeleg cum se simt aceștia atunci când ceva nu corespunde așteptărilor. Își tratează clienții și angajații corect și le sunt la dispoziție oricând au nevoie de suport.

Acționează!

Brandurile empatice aduc bucurie consumatorilor.Ei își doresc ca brandurile să inspire oamenii să fie mai buni pentru ei și pentru intreaga lume. Comunicarea pe care aceștia o fac este relevantă și aduce valoare la fel cum brandul oferă o întreagă experiență în jurul produselor sau serviciilor pe care le oferă.

Consumatorii doresc ca brandurile să-și respecte promisiunile, să înțeleagă nevoile lor, să-i facă să se simtă ascultați și să le îmbunătățească viața.

Arunca o privire la

BRANDING · SOCIAL MEDIA

Servicii

ultimele articole pe

Blog

lucrări recente

Proiecte

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *